Sondaj IRES: BNR, institutia in care romanii au cea mai mare incredere, Isarescu, pe locul intai la “premieri”

Postat la 24 februarie 2011 17 afişări

Un sfert dintre romani cred ca Mugur Isarescu ar trebui sa fie urmatorul premier al Romaniei, releva un studiu realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Statistica, in 18 februarie. Institutul este condus de fostul senator PSD Vasile Dancu.

• 65 la suta dintre cei chestionati spun ca schimbarea lui Emil Boc este o idee buna. Cu toate acestea, pentru 60% dintre acestia, increderea in Guvern nu s-ar schimba.

• 51 la suta dintre intervievati nu sunt de acord cu ideea unui premier independent, varianta sustinuta de Traian Basescu.

• 51 la suta dintre respondenti cred ca un nou partid ar avea sanse pe scena politica.

• La intrebarea deschisa Cine ar trebui sa fie urmatorul prim-ministru al Romaniei? cei mai multi romani nu au stiut ce sa raspunda (41%). Un procent de 25% l-ar prefera pe guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, 9% l-au ales pe Victor Ponta, 6% pe Klaus Johannis. Emil Boc a strans 3% din voturi, mai mult decat Crin Antonescu (2%), Adrian Nastase (2%) sau Mircea Geoana (1%).

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sondaj IRES,
BNR,
incredere,
isarescu,
premier
/actualitate/sondaj-ires-bnr-institutia-in-care-romanii-au-cea-mai-mare-incredere-isarescu-pe-locul-intai-la-premieri-8007584
8007584
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.