Şomajul din SUA aduce pesimism pe bursele europene

Postat la 04 ianuarie 2013 11 afişări

Bursele europene au deschis vineri în scădere, în aşteptarea datelor privind şomajul din Statele Unite, după semnale din partea Rezervei Federale că programul de lichiditate ar putea fi închis în acest an, transmite Bloomberg.

Indicele Stoxx 600 al celor mai importante acţiuni europene a pierdut 0,2% în debutul şedinţei de tranzacţionare, în timp ce pieţele asiatice s-au retras cu 0,5%. Minuta ultimei şedinţe din 2012 a consiliului de politică monetară al Rezervei Federale, publicată joi la Washington, arată că o parte dintre şefii băncii centrale americane consideră că programul "QE3" de relaxare cantitativă, menit să stimuleze economia prin achiziţii de obligaţiuni în valoare de până la 85 miliarde de dolari pe lună, poate fi închis în acest an.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
somaj,
pesimism,
burse,
europa
/actualitate/somajul-din-sua-aduce-pesimism-pe-bursele-europene-10427524
10427524
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.