Soluţiile McDonald’s România pentru găsirea de angajaţi: „Avem colegi în companie de peste 10 ani, dar şi alţii care au plecat după o zi fără să anunţe” - VIDEO

Autor: Adelina Mihai, Roxana Cârcior Postat la 05 martie 2019 150 afişări

Irina Panaite, director de resurse umane McDonald’s România: publicarea salariului

„Salariul este principalul element care face un candidat să se uite pe un anunţ de recrutare. Însă în practică ne putem fideliza angajaţii şi cred că este o practică destul de comună, prin a fi foarte atenţi la nevoile lor şi a personaliza joburile şi programele de lucru pentru ei, nu pentru toată lumea. Dacă un angajat care este student poate să-mi vină doar trei zile pe săptămână pentru că are o preocupare foarte frumoasă, de a-şi continua studiile, trebuie să-i oferi condiţiile de a veni doar trei zile pe săptâmână, pentru el este extrem de important acest lucru. Asta este tot ce poate să-ţi ofere, iar noi dacă suntem suficienţi de înţelepţi să luăm ceea ce el are de oferit, ne ajută. La noi de exemplu studenţii, elevii, pe durata vacanţei sau în timpul weekend-urilor, ne ajută foarte mult pentru a le oferi timp liber celor care sunt cu normă întreagă şi care preferă să stea în weekend acasă cu familia. Acest mix între nevoile angajaţilor şi nevoile noastre  trebuie urmărit zilnic pentru că este foarte dinamic şi atunci trebuie să-i atragem prin program.

Pentru studenţi este foarte importantă cazarea, spre exemplu pe durata vacanţei pentru că sunt căminele închise, nu au cu ce să le plătească, vrem să rămână la noi pe durata vacanţei şi să continue după vacanţă, pentru că altfel s-ar putea să-i pierdem. Este esenţial ca în fiecare loc, să ne uităm care este profilul angajaţilor şi de ce au ei nevoie. Avem nuclee de angajaţi foarte fideli, cam în toate oraşele. Pe partea de fidelitate la nivel de companie sunt peste 850 de colegi care sunt de peste zece ani în companie. Sunt colegi care aleg să plece şi după o zi, nici nu ne anunţă unii dintre ei. Sunt colegi care după două, trei, luni de zile rămân alături de noi în companie. Anul trecut am organizat un studiu coordonat de un partener extern care a luat toate numerele de telefon şi a sunat şi a vorbit şi i-a invitat pe  cei care au dorit saă se întâlnească cu noi şi să ne răspundă telefonic ca să înţelegem şi noi. Răspunsurile sunt din cele mai variate şi principalul motiv este acela al numeroaselor oportunităţi de a se angaja oriunde. Proximitatea unui loc de muncă este esenţială pentru ei, de asemenea <dacă un coleg meu de clasă cu care am venit să mă angajez a plecat la X, mă duc şi eu să mă angajez. Motivele sunt simple şi specifice generaţiei.”

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mcdonald's,
romania,
angajati,
colegi,
companie,
plecare,
gasire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.