Soluţia UniCredit: Noul acord cu FMI să includă alocări de la buget pentru fonduri UE

Postat la 05 decembrie 2012 9 afişări

Dacă tot încheie încă un acord cu FMI, autorităţile ar putea să-şi asume ca angajament şi un program multianual de alocare a resurselor bugetare necesare cofinanţării fon­du­rilor europene pe care România intenţionează să le atra­gă până în 2015, afirmă Marius Radu, coordonatorul depar­ta­mentului fonduri UE din UniCredit Ţiriac Bank.

"În acest moment nu este publică vreo planificare multi­anuală a resurselor pe care statul le va aloca pentru cofinan­ţare. Dacă aceasta există fie nu se respectă, fie nu este realistă după cum arată lucrurile în prezent. O asemenea programare ar putea fi introdusă prin acordul cu FMI cu atât mai mult cu cât urmează un efort mare pentru buget dacă vrem să absorbim încă 15 miliarde de euro din alocarea disponibilă până în 2015. De-abia acum începe greul şi ar fi bine ca bugetul să aibă un tampon dedicat de 1-2 miliarde de euro", consideră Radu.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
unicredit,
alocari,
buget,
fonduri,
UE
/actualitate/solutia-unicredit-noul-acord-cu-fmi-sa-includa-alocari-de-la-buget-pentru-fonduri-ue-10371289
10371289
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.