​Soluţia Ministerului Sănătăţii pentru cei 5.600 de absolvenţi de medicină din 2019: examenul de Rezidenţiat se amână cu aproape o lună, până la 8 decembrie 2019

Postat la 04 octombrie 2019 58 afişări

​Soluţia Ministerului Sănătăţii pentru cei 5.600 de absolvenţi de medicină din 2019: examenul de Rezidenţiat se amână cu aproape o lună, până la 8 decembrie 2019

Examenul de Rezidenţiat, programat pentru 17 noiembrie, va fi amânat pentru data de 8 decembrie 2019, din cauză că în prezent nu a fost numit un ministru al Educaţiei, astfel că nu există o persoană care să semneze ordinele de ministru privind organizarea examenului, potrivit unei informări din partea Ministerului Sănătăţii.

„Ne aflăm într-o situaţie fără precedent. Pentru prima oară concursul de Rezidenţiat este în pericol de a nu se mai desfăşura, iar 5684 de absolvenţi ai promoţiei 2019 în medicină, medicină dentară şi farmacie riscă să nu poată continua pregătirea într-o specialitate. Ministerul Sănătăţii a întocmit toate actele necesare, dar având în vedere că la Ministerul Educaţiei Naţionale nu a fost numit un ministru sau ministru interimar, suntem în imposibilitate de a emite aceste acte normative şi prin urmare de a susţine acest concurs la data de 17 noiembrie 2019”, potrivit unei informări transmise de Ministerul Sănătăţii.

Astfel, din cauză că organizarea examenului depinde de semnarea a şapte ordine de ministru, dintre care trei sunt comune cu Ministerul Educaţiei, acolo unde nu există ministru, examenul de rezidenţiat se amână până la 8 decembrie.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
examen,
minister,
rezidentiat,
sanatate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.