Software de inteligenţă artificială folosit în Japonia pentru prinderea hoţilor din magazine

Autor: Raluca Nicolae Postat la 20 aprilie 2019 40 afişări

Noul software de inteligenţă artificială Vaakeye este utilizat în Japonia pentru a monitoriza limbajul corpului cumpărătorilor şi pentru a semnala intenţia unora de a fura din magazine, transmite CNN.

Software-ul, care este realizat de un start-up din Tokyo numit Vaak, este diferit de celelalte sisteme similare, care recunosc trăsăturile persoanelor care au cazier penal, în timp ce software-ul VaakEye utilizează comportamentul persoanelor din magazin pentru a prezice furtul.

Fondatorul companiei, Ryo Tanaka, a declarat că echipa sa a integrat în algoritmul sistemului echivalentul a 100.000 de ore de înregistrări de cameră video pentru a îmbunătăţi sistemul de supraveghere în a monitoriza totul, de la expresiile faciale ale cumpărătorilor, la mişcările şi îmbrăcămintea lor.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.