Societatea Astronomică Română de Meteori: Ploaia de meteoriţi din Urali, o dovadă că SUNTEM EXPUŞI

Postat la 15 februarie 2013 22 afişări

Valentin Grigore, preşedintele Societăţii Astronomice Române de Meteori, a declarat, pentru MEDIAFAX, că ploaia de meteoriţi de deasupra regiunii Urali este o dovadă a faptului că oamenii sunt expuşi la astfel de intrări în atmosfera terestră, dar, din fericire, atmosfera protejează Terra.

O ploaie de meteoriţi cauzată de distrugerea unui meteorit deasupra regiunii Urali, însoţită de explozii violente, a spart vineri dimineaţă ferestrele unor imobile în mai multe localităţi, a provocat panică şi a rănit peste 250 de persoane, scriu agenţiile ruse citând autorităţile şi martori.

Pe de altă parte, un asteroid cu diametrul de 45 de metri, monitorizat cu mare atenţie de NASA, va trece vineri seară la mică distanţă de Terra.

Contactat de MEDIAFAX, Valentin Grigore, preşedintele Societăţii Astronomice Române de Meteori, a declarat că, din primele observaţii ale fenomenului petrecut vineri dimineaţă deasupra regiunii Urali, se pare că este vorba de "un corp ceresc care a intrat în atmosfera terestră şi a produs acest glob de foc văzut ca un meteor foarte strălucitor".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/societatea-astronomica-romana-de-meteori-ploaia-de-meteoriti-din-urali-o-dovada-ca-suntem-expusi-10564237
10564237
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.