Şoc pe piaţa IT din Cluj. O mare companie anunţă că închide şi concediază peste 130 de oameni

Autor: Alexandra Cepăreanu Postat la 15 mai 2024 61 afişări

Şoc pe piaţa IT din Cluj. O mare companie anunţă că închide şi concediază peste 130 de oameni

Producătorul şi dezvoltatorul de jocuri video Gameloft România a anunţat închiderea studioului pe care îl deţine în Cluj, în cadrul căruia lucrează 136 de angajaţi. Studioul din Cluj a fost deschis în 2010.

„La nivel de companie trebuie să reevaluăm în mod constant capacităţile noastre de producţie. După o analiză atentă şi răspunzând condiţiilor unei piete în continuă schimbare, a devenit necesar să implementăm o reducere a forţei de muncă. Din păcate, acest lucru ne aduce în situaţia de a închide punctul nostru de lucru din Cluj şi de a ne despărţi de cei 136 de angajaţi. Această decizie nu a fost una uşoară şi înţelegem impactul pe care îl are asupra angajaţilor afectaţi. Vom lucra alături de ei, de la caz la caz, pentru a găsi cea mai bună modalitate de a gestiona situaţia”, au spus pentru ZF reprezentanţii Gameloft România.

Gameloft România, care şi-a început activitatea în anul 2000, mai deţine un studio şi în Bucureşti, în cadrul căruia lucrează în prezent o echipă de 289 de angajaţi.

„Suntem una dintre companiile care au pionierat dezvoltarea de jocuri pe piaţa din România. Intenţionăm să păstram poziţia noastră aici. Studioul nostru din Bucureşti şi cei 289 de angajaţi ai săi rămân un activ important în lista de studiouri Gameloft. În prezent, studioul lucrează la o serie de proiecte”, au mai spus pentru ZF reprezentanţii companiei.

În luna martie a acestui an, Alexandre de Rochefort, director general al GAMELOFT SE - companie cu sediul central în Franţa -, a decis revocarea lui Friciu Paul Valentin din funcţia de administrator  şi vicepreşedinte al consiliului de administraţie al Gameloft România, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.

„Revocarea din funcţia de administrator şi vicepreşedinte al consiliului de administraţie, cu puteri depline, de administrare, reprezentare, angajare a societăţii şi gestionare a patrimoniului social al S.C. GAMELOFT ROMANIA - S.R.L., a dlui Friciu Paul Valentin (...). Numirea în funcţia de administrator şi vicepreşedinte al consiliului de administraţie, cu puteri depline, de administrare, reprezentare, angajare a societăţii şi gestionare a patrimoniului social al S.C. GAMELOFT ROMANIA - S.R.L., a dlui Dragusin Bogdan (...) calitate de Asociat unic al GAMELOFT ROMANIA - S.R.L., şi în acest scop să îndeplinească toate formalităţile de semnare a Actului Constitutiv al GAMELOFT ROMANIA - S.R.L. actualizat cu hotărârile adoptate prin prezenta Decizie a Asociatului unic şi orice alte formalităţi necesare pentru a da efect deplin hotărârilor adoptate”, potrivit sursei citate anterior.

Gameloft România a închis anul 2022 (ultimul an pentru care există date publice) cu afaceri de peste 113,3 mil. lei, înregistrând o creştere de 1% faţă de anul precedent. Compania a raportat un profit net de puţin peste 3,7 mil. lei, în scădere cu 16% comparativ cu anul 2021.  

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dezvoltator,
jocuri,
studio,
inchidere,
gestionare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.