Şoc anafilactic, după vaccinarea cu Pfizer. Tânărul de 23 de ani a fost sub supraveghere medicală

Autor: Andreea Tobias Postat la 21 aprilie 2021 479 afişări

Un tânăr de 23 de ani din Braşov a suferit un şoc anafilactic după vaccinarea cu Pfizer-Biontech, aceasta fiind una dintre reacţiile severe post-vaccinare. Tânărul a fost sub supraveghere medicală.

Şoc anafilactic, după vaccinarea cu Pfizer. Tânărul de 23 de ani a fost sub supraveghere medicală

Prefectura Braşov informează că până miercuri au fost distribuite centrelor de vaccinare din judeţ 111.653 doze vaccin Pfizer, 12.440 doze vaccin Moderna şi 24.780 doze vaccin AstraZeneca.

Numărul de doze de vaccin administrate până marţi inclusiv este de 136.491, din care 46.878 reprezintă doze rapel.

Numărul cazurilor totale de reacţii adverse post-vaccinale raportate este de 116.

„Cazul de reacţii adverse post-vaccinale nou apărut este unul sever. Astfel, în data de 20.04.2021, o persoană în vârstă de 23 de ani, de sex masculin, a prezentat o reacţie adversă de tip şoc anafilactic, manifestată prin hipotensiune, puls rapid şi slab, pierdere temporară a cunoştinţei, pentru câteva secunde. Reacţia a apărut la câteva minute după administrarea dozei de vaccin Pfizer-Biontech. Vaccinarea s-a efectuat în Centrul de vaccinare al Spitalului Militar de Urgenţă Regina Maria Braşov. În istoricul medical declarat al pacientului nu au existat antecedente personale patologice şi nici istoric alergic”, transmite Prefectura Braşov.

Personalul medical din centrul de vaccinare a intervenit prompt şi a acordat primul ajutor, solicitând şi echipa de resuscitare din serviciul UPU.

Tânărul a fost stabilizat, ulterior supravegheat în UPU şi internat pe secţia medicală a unităţii sanitare.

Miercuri, acesta a cerut externarea şi pleacă spre domiciliu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
şoc anafilactic,
tânăr,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.