SITUAŢIA TRANSPORTURILOR. Ce trebuie să facă pasagerii cu bilete la trenurile anulate sau cu întârzieri

Postat la 25 ianuarie 2014 90 afişări

Circulaţia feroviară la nivel naţional se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar în jumătatea de sud a ţării, din cauza viscolului trenurile circulă cu limitare de viteză sau tractate cu locomotive Diesel, informează Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

SITUAŢIA TRANSPORTURILOR. Ce trebuie să facă pasagerii cu bilete la trenurile anulate sau cu întârzieri

Din cauza ninsorii viscolite se circulă în continuare cu limitare de viteză de 50 km/h pe tronsoanele Bucureşti - Ploieşti şi Bucureşti - Feteşti, iar pe secţiile de circulaţie Bucureşti Băneasa - Lehliu – Feteşti, Făurei - Urziceni, Ploieşti - Adjud şi Ploieşti Sud - Urziceni - Ciulniţa - Călăraşi trenurile sunt tractate cu locomotive Diesel.

În cursul zilei s-a intervenit cu utilaje şi forţă umană pentru deszăpezire pe 2 secţii de cale ferată Buzău - Făurei, între staţiile Buzău Sud - Cilibia şi pe Petroşani - Tg. Jiu, între staţiile Meri - Lainici.

De asemenea, la intrare în Complexul Bucureşti Nord, personalul feroviar intervine pentru curăţarea şi verificarea macazurilor care sunt acoperite de zăpada viscolită. În condiţii normale de trafic, trenurile intră în Gara de Nord la un interval de 6 minute însă, şi la această oră, trenurile intră şi pleacă din Bucureşti Nord la un interval de 30-40 de minute din cauza zăpezii viscolite care acoperă macazurile, situaţie care necesită intervenţia pesonalului pentru a deszăpezi macazurile pentru fiecare tren în parte.

Referitor la trenurile care sosesc şi pleacă în/din Gara de Nord cu întârzieri, aceste întârzieri sunt generate de circulaţia cu limitare de viteză de 50 km/h pe anumite secţii de circulaţie din parcurs şi de intervalele de timp necesare pentru intervenţia personalului feroviar în linie curentă pentru curăţarea şi verificarea macazurilor. Pe perioada staţionării trenurilor, CFR Călători a depus toate eforturile pentru a asigura încălzirea corespunzătoare a acestora.

În funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice se va reduce numărul garniturilor pe anumite tronsoane feroviare din jumătatea de sud a ţării, fiind menţinut în grafic un număr de trenuri necesar adaptat la condiţiile meteo nefavorabile şi la solicitările publicului călător.

Pasagerii care au achiziţionat bilete la trenurile anulate vor fi redirecţionaţi către trenurile aflate în circulaţie conform graficului.

Solicitările de restituire a contravalorii biletelor pentru perioada 24 - 27 ianuarie se vor derula astfel:

- se va restitui întreaga contravaloare a biletelor la solicitarea pasagerilor (pentru parcursul neefecutat) la trenurile care înregistrează întârzieri;

- în situaţia în care apar modificări în circulaţia trenurilor la care pasagerii au bilete valabile, se pot efectua călătorii la alte trenuri sau pe alte rute fără plata diferenţelor tarifare. De asemenea, în situaţia anulării unui tren, pasagerii vor fi redirecţionaţi către alte trenuri care au aceleaşi destinaţii.

- în trenuri se pot cumpăra bilete la tariful de la casele de bilete, în situaţia în care pasagerii nu au timp să-şi cumpere din cauza  modificărilor de circulaţie.

Întrucât există ïn continuare posibilitatea apariţiei de modificări/perturbări în circulaţia trenurilor, rugăm pasagerii ca, înainte de călătorie, să se informeze despre condiţiile meteo şi să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informatii actualizate despre mersul trenului cu care intentionează să călătorească.

Numerele de telefon de la staţiile CFR la care pasagerii pot cere informaţii sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la sectiunea Info Utile/Informatii Telefonice.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/situatia-transporturilor-ce-trebuie-sa-faca-pasagerii-cu-bilete-la-trenurile-anulate-sau-cu-intarzieri-11965129
11965129
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.