Situaţia escaladează rapid: Austria a oprit un tren la graniţa cu Italia din cauza a doi pasageri suspectaţi de coronavirus

Autor: Ana Petrescu Postat la 24 februarie 2020 186 afişări

Situaţia escaladează rapid: Austria a oprit un tren la graniţa cu Italia din cauza a doi pasageri suspectaţi de coronavirus

Austria a refuzat ca un tren care venea din Italia să treacă graniţa din cauza a doi pasageri suspectaţi că ar putea fi infectaţi cu noul coronavirus, a anunţat duminică ministrul austriac de Interne, Karl Nehammer, anunţă Financial Post.

„În această seară un trem care venea de la Veneţia la Munchen a fost oprit la graniţa austriacă”, a spus ministrul de Interne al Austriei.

Compania italiană de stat de căi ferate a informat operatorul trenului că doi pasageri prezentau simptome de febră, a completat oficialul austriac.

Trenul aşteaptă acum la Brenner Pass, pe teritoriu italian.

„Procedura următoare este momentan discutată împreună cu autorităţile italiene”, a mai spus Nehammer.

Nu este clar dacă trenul îşi va putea continua drumul, a spus un purtător de cuvânt de la compania austriacă de căi ferate.

Italia se confruntă cu multe cazuri de coronavirus, care au crescut la peste 150, fiind şi trei decese. Guvernul a instituit carantină în zonele cele mai afectate, 11 la număr din regiunile Lombardia şi Veneto.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
austria,
tren,
coronavirus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.