Site-urile mai multor instituţii din România au fost atacate cibernetic. Printre ele se numără gov.ro şi mapn.ro

Autor: Dorin Oancea Postat la 29 aprilie 2022 38 afişări

Site-urile mai multor instituţii din România au fost atacate cibernetic. Printre ele se numără gov.ro şi mapn.ro

Vineri dimineaţă, accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro si politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro si a site-ului unei instituţii financiare a  fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS (distributed denial of service). Afectat este şi site-ul www.mapn.ro.

Specialistii IT de la nivelul structurilor guvernamentale colaborează cu experţii institutiilor de specialitate pentru restabilirea accesului şi identificarea cauzelor.

Accesul către site-ul www.gov.ro a fost refăcut.

Atacul cibernetic de tip distributed denial of service (DDOS), a fost declanşat, la ora 04.05, şi asupra site-ului MApN (www.mapn.ro), anunţă instituţia. Atacul nu a compromis funcţionarea paginii de internet a instituţiei, ci doar a blocat accesul utilizatorilor la aceasta.

Site-ul MApN nu conţine baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii şi reţele informatice ale MApN, precizează ministerul.

Specialiştii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN (CApC) lucrează la acest moment pentru reluarea funcţionalităţii paginii de internet a ministerului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
atac cibernetic,
siteuri guvernamentale,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.