Site-ul Ministerului Apărării, atacat de hackeri, Pentru a rezolva problema, reprezentanţii instituţiei au dispus deconectarea de la reţea

Postat la 03 iulie 2019 37 afişări

Site-ul oficial al Ministerului Apărării a fost atacat de hackeri şi, pentru a rezolva problema, reprezentanţii instituţiei au dispus deconectarea de la reţea, au precizat pentru MEDIAFAX, surse din Minister.

Site-ul Ministerului Apărării, atacat de hackeri, Pentru a rezolva problema, reprezentanţii instituţiei au dispus deconectarea de la reţea

Aceleaşi surse au mai precizat că informaţiile nu sunt în pericol, iar pentru a fi remediată situaţia, cei din cadrul comandamentului atacurilor cibernetice din cadrul MApN lucrează cu specialiştii de la CERT RO.

Ministrul Apărării a spus că încă nu au informaţii privind autorii atacului.

„Este un atac în această zi. Este vorba despre site-ul ministerului. La noi reţelele sunt specializate. Partea publică este fără informaţii clasificate, vă daţi seama. nu există pagube, nu avem probleme. Cred că deja site-ul e funcţional.

La acest moment, nu, dar în scurt timp o să am informaţii despre cei care au făcut acest lucru. O să încercăm să aflăm cine a stat în spatele acestor atacuri”, a declarat ministrul Apărării, Gabriel Leş.

Surse din Ministerul Apărării, au precizat, pentru MEDIAFAX, că site-ul oficial al instituţiei a fost atacat de hackeri. Pentru a fi remediată situaţia, s-a dispus conectarea de la reţea, însă sunt efectuate în continuare verificări.

Atunci când este accesată pagina, mesajul afişat este: „Acest site nu poate fi accesat” şi se mai precizează că adresa de IP nu poate fi identificată.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
minister,
aparare,
atac,
site

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.