Singapore merge înainte cu reglementarea: ATM-urile crypto trebuie să fie oprite şi eliminate

Autor: Alex Ciutacu Postat la 19 ianuarie 2022 59 afişări

Singapore merge înainte cu reglementarea: ATM-urile crypto trebuie să fie oprite şi eliminate

ATM-urile crypto din Singapore încep să fie oprite şi eliminate din locaţiile lor, în contextul în care oraşul-stat merge înainte cu reglementarea criptomonedelor şi a modului în care acestea sunt promovate, potrivit Bloomberg.

Daenerys & Co, cel mai mare operator de ATM-uri crypto din Singapore, îşi opreşte activitatea pentru a se conforma celor mai noi cerinţe emise de Autoritatea Monetară din Singapore (MAS).

„Noile reguli lansate de MAS cu privire la ATM-uri au fost o surpriză neaşteptată”, au transmis reprezentanţii Daenerys pentru publicaţia americană.

Cele cinci ATM-uri ale companiei sunt localizate în malluri şi centre comerciale din Singapore şi le ofereau oamenilor o modalitate mai simplă de a cumpăra monede precum Bitcoin şi Ether direct cu bani fiat.

Cu toate acestea, ideea de acces rapid şi facil la crypto pentru investitori de retail nu a fost pe placul autorităţilor, care au ales să cuprindă şi ATM-urile în noul set de reguli lansat la începutul săptămânii.

Acest tip de serviciu i-ar putea încuraja pe oameni să tranzacţioneze „din impuls”, a notat MAS.

Daenerys a anunţat că va ţine ATM-urile oprite până când va primi clarificări de la banca centrală a ţării cu privire la situaţia actuală. Între timp şi compania Deodi a oprit singurul ATM crypto pe care îl opera.

Autorităţile din Singapore nu sunt singurele care încep să propună măsuri pentru a proteja populaţia în faţa unei pieţe volatile şi nereglementate. Marea Britanie lucrează la un nou set de reguli care ar putea impune ca reclamele crypto să se adreseze doar cetăţenilor înstăriţi şi investitorilor cu experienţă.

În acelaşi timp, Spania vrea să oblige influencerii, companiile şi firmele de PR implicate în campanii de promovare crypto să includă în acestea şi explicaţii legate de riscurile pe care le presupun investiţiile în această piaţă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
atm,
singapore,
oprire,
eliminare,
reglementare,
incepere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.