Sindicaliştii şi conducerea ArcelorMittal Galaţi nu au ajuns la un acord privind CCM pe 2015

Autor: Departamentul Corespondenţi Postat la 23 ianuarie 2015 67 afişări

Sindicaliştii şi reprezentanţii combinatului ArcelorMittal Galaţi au participat, vineri, la o nouă rundă de negocieri privind contractul colectiv de muncă pe 2015, fără să ajungă însă la un acord, în ultimele săptămâni având loc mai multe întâlniri între administraţia companiei şi sindicalişti.

Purtătorul de cuvânt al Sindicatului ”Siderurgistul AMG”, Vasile Crişan, a declarat că vineri a avut loc o nouă întâlnire a sindicaliştilor cu administraţia combinatului ArcelorMittal Galaţi, pentru negocierea contractului colectiv de muncă pe 2015, dar nu s-a ajuns la niciun acord din cauză că reprezentanţii companiei au modificat foarte puţin ultima ofertă.

Potrivit lui Crişan, sindicaliştii vor o creştere salarială de 12% pentru angajaţii combinatului, în timp ce administraţia şi-a menţinut oferta de maximum 7,3% şi a propus ca din prima de 100 de lei pe care doreşte să o dea salariaţilor la sfârşitul anului, 50 de lei să fie acordaţi necondiţionat, iar restul de 50 de lei doar dacă pe parcursul anului 2015 nu se nu se va înregistra niciun accident mortal de muncă la ArcelorMittal Galaţi.

Sindicaliştii au respins oferta administraţiei combinatului şi au stabilit că, dacă în urma unei noi întâlniri de negociere, programată pentru 29 ianuarie, nu se va ajunge la un acord, vor declanşa, într-o primă fază, paşii legali de ”luptă sindicală” pentru deschiderea conflictului de interese şi, dacă în urma medierilor tot nu se va ajunge la o înţelegere, se poate declanşa o grevă de avertisment, iar ulterior o greva generală.

În ultimele săptămâni, au avut loc mai multe întâlniri între administraţia companiei şi reprezentanţii Sindicatul ”Siderurgistul AMG”, singurul sindicat reprezentativ din ArcelorMittal Galaţi, pentru încheierea noului contract colectiv de muncă pe 2015, dar toate acestea au eşuat.

Joi, la poarta combinatului, aproximativ 400 de angajaţi au protestat, solicitând salarii mai mari şi ca sindicaliştii care participă la negocierea noului contract colectiv de muncă să nu fie de acord cu noile propuneri făcute de administraţia companiei.

Mitingul de protest a fost organizat de sindicatele US Forum şi Sindicatul Naţional al Siderurgiştilor, care nu participă la negocieri cu administraţia.

De altfel, Sindicatul ”Siderurgistul AMG” s-a delimitat de acţiunea de protest de joi a celor două sindicate.

În urma acţiunii de protest de joi, administraţia combinatului Arcelor Mittal Galaţi a transmis că îşi menţine oferta de creştere salarială de 7,3%.

”ArcelorMittal Galaţi reafirmă necesitatea încheierii Contractului Colectiv de Muncă, document care prevede creşterea salariilor şi a bonusurilor pentru toţi angajaţii - cu excepţia managerilor - faţă de contractul anterior. Pentru muncitori, creşterea medie este de 7,3%, iar pentru salariul de bază, este de 6%”, se arăta într-un comunicat de presă transmis de purtătorul de cuvânt al Combinatului, Dorian Dumitrescu.

Combinatul ArcelorMittal Galaţi are aproximativ 6.400 de angajaţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ARCELORMITTAL,
CCM,
NEGOCIERI
/actualitate/sindicalistii-si-conducerea-arcelormittal-galati-nu-au-ajuns-la-un-acord-privind-ccm-pe-2015-13783602
13783602
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.