Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Indian Wells

Autor: Adrian Petculescu Postat la 16 martie 2015 207 afişări

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, a învins-o, luni, cu scorul de 6-1, 3-6, 6-1, pe sportiva americană Varvara Lepchenko, locul 31 WTA şi cap de serie numărul 26, calificându-se în optimile de finală ale turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells.

Partida a durat aproape două ore şi 15 minute. În urma acestei victorii, Halep, semifinalistă anul trecut, îşi va păstra locul 3 WTA şi după această competiţie.

Simona Halep s-a impus în primul set mai greu decât pare scorul de 6-1. Ea a condus cu 3-0 după un break în ghemul al doilea şi a repetat break-ul la 4-1, apoi a închis setul după ce a fost condusă cu 40-15 şi după 38 de minute de joc. Ghemurile au fost lungi, cu multe egalităţi, dar Lepchenko a dovedit lipsă de concentrate în momentele cheie ale setului. Jucătoarea americană, o stângace, a risipit şase mingi de break în acest set, iar "forehand-ul" ei a stat la baza majorităţii greşelilor neforţate pe care le-a comis, 25. În acest prim set, Halep a făcut un joc cuminte, fără să impresioneze, cu 13 greşeli neforţate, patru duble greşeli şi 50 la sută la primul serviciu.

Lepchenko a jucat mai bine în setul al doilea, loviturile ei au nimerit marginile terenului, ea a plimbat-o mult pe Halep, forţând-o să greşească. La 1-2, Halep a servit pentru a egala, a condus cu 40-15, dar a greşit mult şi americanca a reuşit primul ei break la a noua minge pe care a avut-o în acest meci. La 3-5, Halep a avut două mingi de break, le-a pierdut pe amândouă şi Lepchenko a egalat situaţia la seturi, după alte 40 de minute de joc.

În pauza de la 1-1, Simona Halep a acuzat dureri la glezna stângă şi a cerut intervenţia fizioterapeutului turneului.

Americanca născută la Taşkent a început bine şi al treilea set, cu un break, însă resursele ei au început să scadă. Ea a oferit două "cadouri" în momente foarte importante, greşeli cu care a Halep a făcut rebreak-ul şi apoi a urcat scorul la 2-1. Din acel moment, Halep a trecut la conducerea meciului, deşi Lepchenko a cedat greu fiecare ghem. În total, românca a câştigat şase ghemuri la rând, muncind pentru fiecare punct. În ghemul cu care a încheiat meciul, Halep a fost condusă pe propriul serviciu cu 40-0, dar a revenit şi l-a câştigat, punând capăt întâlnirii după două ore şi 14 minute.

Pentru Simona Halep, serviciul rămâne o problemă importantă. Ea a comis şapte duble greşeli, patru  numai în primul set, şi a avut o proporţie de reuşită a primului serviciu de 50 la sută. Românca a avut 24 de mingi câştigătoare, faţă de 20 Lepchenko, însă diferenţa a fost făcută clar de greşelile neforţare, 56 în dreptul americancei, faţă de 37 Halep. De asemenea, lipsa de concentrare a adversarei a fost un atu pentru Simona Halep. Lepchenko a fructificat două mingi de break din 14, faţă de cinci din tot atâtea, reuşite de Halep.

Pentru un loc în sferturile de finală, Simona Halep va juca împotriva jucătoarei cehe Karolina Pliskova, locul 15 WTA şi cap de serie numărul 14, care a eliminat-o, cu scorul de 7-5, 6-4, pe sportiva spaniolă Garbine Muguruza, locul 22 WTA şi cap de serie numărul 19.

Halep şi Pliskova s-au mai întâlnit în finala de la Dubai, din luna februarie, când românca s-a impus cu scorul de 6-4, 7-6 (4).

Calificarea în optimi este recompensată la Indian Wells cu un premiu de 59.185 de dolari şi 120 de puncte WTA.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TENIS,
HALEP,
CALIFICARE
/actualitate/simona-halep-s-a-calificat-in-optimile-de-finala-ale-turneului-de-la-indian-wells-13992265
13992265
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.