Simona Halep a fost eliminată în sferturile de finală ale turneului de la Guangzhou

Autor: Adrian Petculescu Postat la 24 septembrie 2015 172 afişări

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, a fost învinsă, joi, cu scorul de 6-4, 6-3, de sportiva cehă Denisa Allertova, locul 74 WTA, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Guangzhou, după un meci de o oră şi 13 minute.

Halep a fost dominată din primul moment de Allertova, 22 de ani, 1,8 metri înălţime. Jucătoarea cehă a fost agresivă, a lovit mingea foarte puternic, mai ales cu dreapta, comiţând extrem de puţine greşeli. Halep a fost cu un pas în spatele adversarei sale, a fost imprecisă şi a acuzat umiditatea excesivă de la Guangzhou.

Allertova a condus cu 3-0, după un break în ghemul al doilea, apoi cu 5-1 şi 5-2. La 3-5, Halep a reuşit şi ea un break, dar şi-a pierdut imediat serviciul şi a cedat setul cu 4-6, în 36 de minute. În setul al doilea, jucătoarea cehă a rupt jocul la 2-1, cu un break, apoi s-a desprins la 5-1. Halep nu a mai recuperat decât un break şi s-a înclinat în faţa rivalei, cu 3-6, după alte 37 de minute.

Denisa Allertova a obţinut astfel prima victorie într-un meci cu o jucătoare din Top 10 WTA.

Pentru Simona Halep urmează turneul Premier 5 de la Wuhan, programat între 27 septembrie şi 3 octombrie.

Tot joi, Monica Niculescu, locul 49 WTA şi cap de serie numărul 6, a fost învinsă, cu scorul de 6-2, 6-2, de sportiva Yanina Wickmayer din Belgia, locul 56 WTA, în sferturile de finală ale turneului de la Guangzhou, competiţie la care jucătoarea din Slatina era deţinătoarea trofeului.

Calificarea în sferturi este recompensată la Guangzhou cu un premiu de 6.175 de dolari şi cu 60 de puncte WTA.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TENIS,
HALEP,
ELIMINARE
/actualitate/simona-halep-a-fost-eliminata-in-sferturile-de-finala-ale-turneului-de-la-guangzhou-14747189
14747189
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.