Sika deschide a doua fabrică în România

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 30 martie 2013 73 afişări

Producătorul de materiale chimice pentru construcţii Sika România va deschide în septembrie o fabrică de mortare uscate în judeţul Cluj, aceasta fiind a doua unitate de producţie a companiei elveţiene pe piaţa locală după cea de aditivi din Braşov, inaugurată în 2008.

"Fabrica va deveni operaţională cu un personal format din 10 angajaţi. Vom produce aici aceeaşi gamă pe care, până în acest moment, o importăm de la alte subsidiare din regiune", a declarat Ileana Nicolae, directorul general al Sika România. Compania a achiziţionat o hală de 2.000 mp, un teren de 20.000 mp şi două linii automatizate de producţie.

Sika are în România două divizii, una pentru construcţii şi una pentru industrie, prin intermediul căreia furnizează, spre exemplu, produse pentru betoane, materiale pentru reparaţii şi protecţii, pardoseli industriale, membrane pentru acoperişuri, dar şi soluţii de protecţie, lipire, sigilare şi consolidare pentru industria auto, navală sau a turbinelor eoliene. Începând cu 2008, Sika are la Braşov şi o fabrică de aditivi de beton, cu o capacitate de 10.000 de tone anual. Produsele care nu sunt realizate în România sunt aduse în principal de la fabricile Sika din Germania, Elveţia, Cehia sau Italia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
industrie,
investitii,
Sika,
aditivi,
fabrica,
Cluj
/actualitate/sika-deschide-a-doua-fabrica-in-romania-10701234
10701234
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.