SIF Banat-Crişana a fost ieri în prim-plan pe bursă

Autor: Stefan Musgociu Postat la 19 februarie 2013 15 afişări

Bursa a scăzut ieri cu 0,49% (indicele BET-C), într-o piaţă unde acţiunile SIF Banat-Crişana (SIF1) au avansat cu 1,83% şi au înregistrat cel mai ridicat rulaj din ultimele luni după anunţul de vineri privind intenţia SIF Banat-Crişana de a prelua firma care administrează SIF Muntenia (SIF4).

Bursa a scăzut ieri cu 0,49% (indicele BET-C), într-o piaţă unde acţiunile SIF Banat-Crişana (SIF1) au avansat cu 1,83% şi au înregistrat cel mai ridicat rulaj din ultimele luni după anunţul de vineri privind intenţia SIF Banat-Crişana de a prelua firma care administrează SIF Muntenia (SIF4). Anunţul de vineri a dus la creşteri de aproximativ 2% pe acţiunile SIF Banat-Crişana şi SIF Mun­tenia în prima jumă­tate de oră, însă ulterior investitorii au vizat doar titlurile SIF Banat-Cri­şana. Interesul mai ridicat decât în alte şedinţe pentru acţiunile SIF Banat-Crişana s-a văzut în primul rând în volumul ridicat de tranzacţionare şi într-o mai mică măsură în evoluţia preţului. Astfel, aceste acţiuni au deschis în creştere cu 2,6% pentru ca apoi pentru scurt timp să scadă cu 0,9%. După corecţia uşoară, preţul a revenit pe verde, iar la închiderea şedinţei, aceste acţiuni erau cotate la 1,336 lei, preţ în creştere cu 1,83%, şi înregistrau primul rulaj din piaţa principală, de 2,8 milioane de lei.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SIF Banat-Crişana,
bursă,
indice,
BET-FI
/actualitate/sif-banat-crisana-a-fost-ieri-in-prim-plan-pe-bursa-10575181
10575181
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.