Siegfried Mureşan îi cere lui Dăncilă să vină cu alte propuneri pentru funcţia de comisar european

Autor: Diana Grigore Postat la 14 august 2019 53 afişări

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a afirmat, miercuri, că propunerile pentru funcţia de comisar european, respectiv Dan Nica şi Rovana Plumb, sunt slabe, riscând reputaţia ţării. Liberalul îi cere premierului retragerea candidaturilor şi formularea unor propuneri „serioase”.

El a adăugat că, în aceste condiţii, şansele ca România să obţină postul de vicepreşedinte al CE sunt nule.

„Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a făcut două nominalizări proaste pentru funcţia de comisar european din partea României, care provin din două grupări diferite ale PSD. Viorica Dăncilă, preşedinte al PSD, a făcut aceste nominalizări doar pentru a-şi asigura sprijinul acestor grupări din cadrul partidului. Cu astfel de candidaţi, prim-ministrul Viorica Dăncilă riscă reputaţia internaţională a României. Candidaţii la funcţiile de comisari europeni vor fi audiaţi în Parlamentul European, aceste audieri sunt publice, iar candidaturile slabe, precum cele propuse de Viorica Dăncilă, au mari şanse să fie respinse la votul Parlamentului, ceea ce ar reprezenta o pată neagră pentru imaginea României în Europa. În plus, cu aceste nominalizări, şansele ca România să obţină un post de vicepreşedinte al Comisiei Europene sunt nule”, a transmis Siegfried Mureşan, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PNL,
DĂNCILĂ,
COMISAR

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.