Siegfried Mureşan: Excluderea lui Cristian Dănileţ din magistratură e inacceptabilă şi de neînţeles

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 14 decembrie 2021 137 afişări

Decizia CSM de a-l exclude pe judecătorul Cristian Danileţ din magistratură este nejustificată, declară eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan.

Siegfried Mureşan: Excluderea lui Cristian Dănileţ din magistratură e inacceptabilă şi de neînţeles

Europarlamentarul Siegfried Mureşan consideră de neînţeles decizia CSM de a-l exclude pe judecătorul Cristi Danileţ din magistratură.

”Inacceptabil şi nejustificat. Nu mi se pare justificat în nici un fel gestul făcut ieri împotriva judecătorului Cristian Dănileţ, mai ales argumentul, mi se pare un pretext, este un argument slab şi nu are nici o legătură cu modul în care domnia sa şi-a îndeplinit misiunea, s-a achitat de sarcinile de serviciu”, spune la RFI Mureşan.

În opinia sa, ”faptul că a postat două filme pe o reţea de socializare, care nu aduc în nici un fel prejudicii modului în care domnia sa îşi face munca de magistrat, două filme care nu au nici un caracter care să ducă la vătămarea justiţiei sau chiar a judecătorului Cristian Danileţ, faptul că aceste două filme au fost folosite ca pretext pentru excluderea domniei sale din magistratură este de neînţeles, este inacceptabil. Mă bucur că domnia sa a făcut recurs”.

Cristi Dănileţ, judecător din cadrul Tribunalului Cluj, a fost exclus din magistratură, abaterea reţinută fiind „conduită prin care se aduce atingere imaginii justiţiei”, după ce a postat, pe TikTok două filmuleţe. Magistratul spune că imaginile nu au legătură cu profesia şi este viaţa lui privată.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mureşan,
dănileţ,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.