Sibiu: Un fals medic i-a spus unei mame că fiul ei are nevoie de operaţie de 15.000 de euro

Autor: Laura Buciu Postat la 21 decembrie 2022 233 afişări

Un fals medic i-a spus unei sibience în vârstă de 73 de ani că fiul ei a suferit un accident pe gheaţă şi are nevoie de o intervenţie la coloană care costă 15.000 de euro. Femeia i-a dat toţi banii din casă: 30.000 de lei şi 3.200 de euro.

Sibiu: Un fals medic i-a spus unei mame că fiul ei are nevoie de operaţie de 15.000 de euro

Potrivit Poliţiei Sibiu, femeia din Sibiu a fost prejudiciată de aproximativ 30.000 de lei şi 3.200 de euro.

Victima, o femeie în vârstă de 73 de ani, a relatat că în 20 decembrie, în jurul orei 12:00, a fost apelată pe telefonul fix de un bărbat care a pretins că este fiul său şi care, sub pretextul că a suferit un accident la coloana vertebrală după ce a căzut pe gheaţă.

Acesta i-a cerut 15.000 euro necesari unei intervenţii chirurgicale de urgenţă.

„Fiul său” i-a cerut să verifice câţi bani are în casă şi a insistat ca femeia să nu închidă telefonul pentru a rămâne permanent în contact.

După ce victima i-a spus ca deţine 30.000 de lei si 3.200 de euro, a rugat-o să pună banii într-un plic şi să aştepte acasă pentru că un medic va ridica imediat banii. În tot acest timp, femeia a rămas la telefon, la cererea celui pe care îl credea a fi fiul ei, cerându-i în mod expres să nu închisă telefonul sau să apeleze pe altcineva.

La scurt timp, la locuinţei femeii s-a prezentat un bărbat, prezentându-se ca fiind „medicul”, căreia aceasta i-a înmânat plicul cu bani.

Ulterior, femeia şi-a apelat fiul şi şi-a dat seama de înşelăciune, sesizând Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu.

În acest caz, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Urbană Sibiu au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, iar cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu în vederea identificării persoanelor implicate şi aplicării măsurilor legale în consecinţă.

Poliţiştii fac apel către cei care primesc astfel de solicitări să îşi păstreze calmul, să îşi sune ruda respectivă indiferent de oră, să solicite cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi să sune pentru confirmare.

„Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil că acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini. Nu le furnizaţi persoanelor necunoscute informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini”, transmit poliţiştii sibieni, care atenţionează că de regulă astfel de infractori vizează persoanele vârstnice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medic,
operaţie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.