Si cu onoarea cum ramane?

Postat la 25 aprilie 2006 2 afişări

Parlamentarii au ramas saptamana trecuta cu onoarea nereperata, dupa ce doi ministri au dat glas - pe voci diferite, dar cu mesaj asemanator - nemultumirilor la adresa activitatii alesilor.

Parlamentarii au ramas saptamana trecuta cu onoarea nereperata, dupa ce doi ministri au dat glas - pe voci diferite, dar cu mesaj asemanator - nemultumirilor la adresa activitatii alesilor. Gestul in sine nu a fost chiar o surpriza dupa ce, de la respondentul simplu la sondajele de opinie si pana la comisarul european pentru extindere, Olli Rehn, parlamentarii au fost criticati fara menajamente.

 

Insa o caracterizare de genul "niste frustrati, pusi doar pe cotcodaceala publica permanenta si care nu inteleg ca treaba lor e sa dea Romaniei legile necesare integrarii" (Anca Boagiu) are un grad inedit de asprime in discursul public.

 

Ministra Boagiu, ea insasi deputat PD, s-a mai remarcat atat prin critici la adresa parlamentarilor - pe care i-a mai facut "incompetenti" la inceputul mandatului, cat si prin plasticitatea limbajului - de amintit confruntarea cu "sobolanul" Ontanu din campania electorala pentru primaria sectorului II. Dar ultima izbucnire a ministrului integrarii vine dupa mai multe accidente de parcurs in ultimele saptamani in activitatea parlamentarilor (in special cei ai puterii) care, prin absenta de la sedinte, au facut sa cada la vot unele proiecte de lege necesare integrarii.

 

In completarea ministrei Boagiu a venit si Monica Macovei - al carei conflict cu parlamentarii este de notorietate - care s-a rezumat la critici "cuminti" in comparatie cu colega sa de cabinet, vorbind despre "acest dezinteres sau nu stiu cum sa-l numesc, in Parlament".

 

Unii dintre alesii vizati de acuzatii (intamplator tot din arcul guvernamental) s-au aratat extrem de iritati de exprimarea ministrei integrarii, replicand ca, la fel ca si pe Macovei, n-au prea vazut-o pe Anca Boagiu pe la lucrarile Parlamentului cand a fost vorba de adoptarea unor legi necesare pentru aderarea la UE. Cea mai limpede replica a parlamentarilor a venit insa indirect, intr-o forma care a dovedit ca alesii au ajuns in conflict deschis cu ministrii: Comisia de privatizare de la Camera a respins ordonantele de Guvern privind privatizarea CEC, a Loteriei si a Imprimeriei Nationale, pe motiv ca ministrul finantelor a lipsit de la sedinta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/si-cu-onoarea-cum-ramane-2511134
2511134
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.