Şi băncile fac economie la chirie: Deutsche Bank devine ultimul creditor care părăseşte Wall Street-ul

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 15 decembrie 2020 24 afişări

Şi băncile fac economie la chirie: Deutsche Bank devine ultimul creditor care părăseşte Wall Street-ul

Wall Street îşi va pierde ultima banca după ce Deutsche Bank a declarat că îşi va muta sediul din Manhattan, potrivit The Telegraph.

Creditorul german îşi va reloca birourile pe Columbus Circle, lângă Central Park şi îşi va muta o parte din angajaţi în mai multe oraşe de pe teritoriul Statelor Unite. Anunţul reprezintă un ultim exemplu prin care sectorul financiar se reorientează spre un stil flexibil de muncă.

De asemenea, ştirea subliniază sfârşitul hub-ului bancar de pe Wall Street, având în vedere că Deutsche este ultima banca majoră care va părăsi districtul financiar al Manhattanului.

Morgan Stanley şi-a mutat sediul încă din 1995, în timp ce JPMorgan – cea mai mare bancă din SUA – a efectuat mişcarea în 2000. De asemenea, Goldman Sachs şi-a deschis un nou sediu în 2009, decizie adoptată anul trecut şi de Citigroup.

„În prezent, poţi să ai o bancă în Chicago, Denver sau San Francisco şi să o spui că operează pe Wall Street. Descrierea s-a extins în ultimii ani”, spune Lawrence White, profesor în cadrul Stern School of Business din New York.

Între timp, Deutsche Bank intenţionează – sub conducerea CEO-ului Christian Sewing – să revină pe profit după cinci ani în care a pierdut circa 15 miliarde de dolari. Banca a declarat recent că plănuieşte să atingă un randament al capitalurilor tangibile de 8%, însă un document publicat în urmă cu două săptămâni de Deutsche arată că majoritatea analiştilor se aşteaptă la un randament de 3,3%.

Anul acesta, creditorul german a anunţat că va elimina 18.000 de locuri de muncă şi va renunţa la o parte din business-uri.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.