Sfârşitul motoarelor poluante: Capitala unei ţări europene va interzice motoarele pe benzină şi motorină până în 2030

Postat la 03 mai 2019 64 afişări

Vehiculele şi motocicletele pe benzină şi motorină vor fi interzise în capitala Olandei, Amsterdam, începând cu 2030, în încercarea de a purifica aerul oraşului, a declarat consiliul capitalei olandeze, citat de Reuters.

Sfârşitul motoarelor poluante: Capitala unei ţări europene va interzice motoarele pe benzină şi motorină până în 2030

„Poluarea este, adesea, un ucigaş tăcut şi totodată unul dintre cele mai mari ameninţări la adresa sănătăţii locuitorilor oraşului Amsterdam”, a declarat consilierul de trafic al oraşsului, Sharon Dijksma.

 

În ciuda utilizării pe scară largă a bicicletelor de către olandezi, poluarea atmosferică în Olanda este mai accentuată decât permit normele europene, în special din cauza traficului intens din oraşele Amsterdam şi Rotterdam.

 

Ministerul Sănătăţii a avertizat că nivelurile actuale de emisii de dioxid de azot şi particule de materie pot determina boli respiratorii, iar expunerea cronică reduce durata speranţei de viaţă cu mai mult de un an.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
motoare,
capitala,
benzina,
interzicere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.