Sezonul lansărilor: ceasul, telefoanele, sistemul de operare (FOTO)

Autor: Dorin Oancea Postat la 08 septembrie 2013 102 afişări

Samsung a prezentat la târgul de tehnologie IFA Berlin mult-anticipatul Samsung Galaxy Gear, un ceas inteligent cu un ecran de 1,6 inchi care funcţionează ca o extensie la anumite smartphone-uri Samsung şi care va avea un preţ de aproximativ 300 de euro.

Ceasul le permite clienţilor să realizeze poze şi scurte clipuri video, dar poate fi utilizat şi pentru a realiza apeluri, a citi mesaje şi poate fi controlat şi prin voce. Ceasul inteligent de la Samsung are un ecran tactil de 1,63 inchi Super AMOLED, procesor de 800 MHz, memorie internă de 4GB, 512 MB RAM şi o cameră foto de 1,9 MP. Gear va ajunge luna viitoare în România, potrivit oficialilor companiei Samsung.

A treia notă. În ceea ce priveşte noul smartphone din gama Samsung Note, Galaxy Note 3, acesta este mai uşor (168 g) şi mai subţire (8,3 mm) decât modelul anterior şi are un ecran puţin mai mare, de 5,7 inchi. Samsung Galaxy Note II are un display de 5,5 inchi, cântăreşte 183 g şi are o grosime de 9,4 mm. De asemenea, Galaxy Note 3 vine echipat cu o cameră foto de 13 MP, faţă de camera foto de 8 MP instalată pe modelul Galaxy Note II, iar bateria (3.200 mAh) oferă o durată mai lungă de utilizare. Samsung Galaxy Note 3 oferă utilizatorilor o experienţă îmbunătăţită în ceea ce priveşte funcţiile multitasking.

Prin intermediul noului Multi Window, utilizatorii pot comuta între aplicaţii fără a închide fereastra sau a deschide o nouă pagină, ceea ce înseamnă că pot folosi simultan mai multe programe. Spre exemplu, se poate scrie un mesaj sau un mail simultan cu navigarea pe internet. Noul terminal de la Samsung va fi disponibil în două variante, de 32 GB şi de 64 GB.

Nestlé face un pas în tehnologie. Noua versiune a sistemului de operare Android al Google va purta numele ciocolatei KitKat, decizie care în opinia analiştilor este o lovitură de imagine dată de compania Nestlé. Informaţia a venit ca o surpriză, din moment ce Google anunţase iniţial că noul sistem de operare va fi numit Key Lime Pie. Acordul de marketing dintre cele două companii nu implică vreun schimb de bani.

"Google este un brand global uriaş, milioane de oameni îl folosesc în fiecare zi. Faptul că numesc noul sistem de operare KitKat va face brandul de ciocolată extrem de vizibil", a declarat Stephen Cheliotis, director general al Centrului pentru Analiza Brandurilor. Cheliotis a arătat că "în ceea ce priveşte KitKat, este o lovitură pentru că Nestlé nu plăteşte nimic şi primeşte în schimb o expunere uriaşă pentru nimic, ceea ce este o raritate în zilele noastre".

Apple pregăteşte ecrane mai mari. Apple vrea să dezvolte modele iPhone mai mari, luând în calcul ecrane cu diagonala de până la 6 inchi, ceea ce ar marca o schimbare semnificativă de strategie şi intrarea companiei americane pe un segment de piaţă rezervat în prezent telefoanelor Android. Modelul actual iPhone 5, lansat la sfârşitul anului trecut, are un ecran cu diagonala de 4 inchi. Apple prezintă săptămâna aceasta, la sediul din Cupertino, California, atât un nou model premium, denumit probabil iPhone 5S, cât şi o variantă mai puţin scumpă, premieră pentru companie.

Informaţiile arată cum Apple se îndepărtează tot mai mult de strategia impusă de fostul CEO Steve Jobs şi caută noi zone de creştere pe o piaţă care se apropie rapid de maturitate, contestată la toate nivelurile de grupul sud-coreean Samsung.

Planurile Apple nu reprezintă o certitudine că grupul american va adopta o strategie de diversificare în ceea ce priveşte mărimea telefoanelor, compania fiind cunoscută pentru experimentele intense care precedă orice decizie semnificativă. Discuţiile interne sugerează însă că ideea a câştigat teren în conducerea Apple faţă de ultimii ani, potrivit unor surse apropiate companiei.

HTC în gama de mijloc şi entry-level. HTC a lansat pe pieţele din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa două noi smartphone-uri, unul din gama de mijloc, HTC Desire 601, şi unul din categoria entry-level, HTC Desire 300. Modelul HTC Desire 601 are un ecran de 4,5 inchi, procesor dual-core de 1,4 GHz, memorie RAM de 1 GB, capacitate totală de stocare de 8 GB şi cameră foto de 8 MP.

Spre deosebire de noul smartphone HTC din gama de mijloc, HTC Desire 300 dispune de un ecran de 4,3 inchi, procesor dual-core de 1 GHz, memorie RAM de 512 MB, spaţiu de stocare de 4 GB şi cameră foto de 5 MP. Ambele terminale rulează cu sistemul de operare Android de la Google. HTC Desire 601 va fi disponibil pe cele trei pieţe menţionate anterior încă de luna aceasta, iar HTC Desire 300 va putea fi achiziţionat începând cu luna octombrie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sezonul-lansarilor-ceasul-telefoanele-sistemul-de-operare-foto-11300003
11300003
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.