Sezonul estival 2020. Data pentru deschiderea oficială a turismului în România, anunţată de premierul Orban

Postat la 16 mai 2020 601 afişări

Sezonul estival 2020. Data pentru deschiderea oficială a turismului în România, anunţată de premierul Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la Vama Albiţa, unde a participat la întâmpinarea echipei medicale care a fost în misiune în Republica Moldova, că după data de 1 iunie va fi reglementat sectorul turistic şi că intenţia Guvernului este de a deschide sezonul estival.

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la Vama Albiţa, că hotelurile sunt deschise din 15 mai, dar că sectorul turistic va fi reglementat după 1 iunie.

„Din 15 mai, hotelurile sunt deschise, singura restricţie este legată de neutilizarea spaţiilor comune de servire a mesei. Bucătariile se pot deschide, dar masa se va servi în regim de room service. În ceea ce priveşte sezonul estival sigur că probabil după data de 1 iunie vom reglementa sectorul turistic. Intenţia noastră, sigur, e în măsura în care nu există o răspândire mai largă de cazuri de infectare, intenţia noastră este, în condiţii foarte bine reglementate, să permitem sezonul estival”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta a mai spus că relaxarea restricţiilor se aplică gradual şi că au fost până acum relaxate acele activităţi unde riscul epidemiologic este mai mic.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
deschidere,
declaratii,
ludovic orban

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.