Serghei Lavrov insistă asupra unui dialog direct între Kiev şi rebelii proruşi

Autor: Iuliana Enache Postat la 11 februarie 2015 38 afişări

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a insistat, miercuri, asupra unui dialog direct între Kiev şi republicile autoproclamate la Doneţk şi Lugansk, relatează Sputnik, în pagina electronică.

"Situaţia în Ucraina nu poate fi rezolvată prin intermediul armelor, calea păcii trece printr-un dialog direct între autorităţile de la Kiev şi cele care vor să îşi apere teritoriul în sud-estul (ţării), iar noi trebuie să le garantăm drepturile, drepturile tuturor celor care trăiesc în Ucraina", a declarat ministrul în cadrul unei conferinţe de presă la încheierea negocierilor cu omologul său grec, Nikos Kotzias, aflat în vizită la Moscova.

El a adăugat că Nikos Kotzias a menţionat minoritatea greacă din regiunea Mariupol.

"Există în Ucraina şi alte minorităţi - ungară, română, bulgară. Noi considerăm că toate aceste minorităţi trebuie să fie sigure că procesele care au loc în ţară vor conduce la o rezolvare politică ce ţine cont şi de interesele lor", a subliniat Lavrov.

Liderii ţărilor care fac parte din formatul Normandia (Rusia, Ucraina, Franţa şi Germania) se reunesc miercuri la Minsk pentru a discuta despre un acord de rezolvare a conflictului din estul Ucrainei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
UCRAINA,
LAVROV
/actualitate/serghei-lavrov-insista-asupra-unui-dialog-direct-intre-kiev-si-rebelii-prorusi-13815239
13815239
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.