Senatul votează, luni, moţiunea împotriva lui Florin Cîţu, la doar o lună de la preluarea Finanţelor

Autor: Diana Grigore Postat la 08 decembrie 2019 65 afişări

Senatul votează, luni, moţiunea împotriva lui Florin Cîţu, la doar o lună de la preluarea Finanţelor

Senatul dezbate şi votează, în Plenul de luni, moţiunea simplă cu titlul „Guvernare PNL-numele tău este austeritate”, depusă de PSD împotriva ministrului de Finanţe Florin Cîţu. Audierea are loc la doar o lună de la preluarea mandatului de ministru de către senatorul liberal.

Pe ordinea de zi a şedinţei Senatului de luni se află dezbaterea şi votul asupra moţiunii simple iniţiate de PSD împotriva ministrului de Finanţe Florin Cîţu. Plenul începe la ora 16:00.

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a anunţat că luni va da detalii, în premieră, despre bugetul pe 2020 şi despre un plan de măsuri pentru stabilizarea economiei naţionale, după dezbaterea şi votul moţiunii simple.

Planul elaborat de Cîţu vizează şi eliminarea dezechilibrelor macroeconomice pe care economia le-a adunat în ultimii trei ani de guvernare social-democrată, potrivit ministrului de resort.

Liberalul s-a angajat, prin declaraţii publice, ca deficitul pe 2020 să se apropie de circa 3,5% din PIB şi ca rata nominală de creştere a cheltuielilor bugetare să nu fie mai mare de 4%. Aceasta din urmă este o cerere a Comisiei Europene transmisă în recomandările din luna iunie a acestui an.

Premierul Ludovic Orban a afirmat că moţiunea simplă depusă de social-democraţi împotriva ministrului Finanţelor Florin Cîţu constituie încă o ocazie de a prezenta "nenorocirea lăsată de guvernanţi iresponsabili". Acesta a pus la îndoială veridicitatea datelor din alcătuirea bugetului de stat al PSD.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cÎŢu,
finanŢe,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.