Senatul a aprobat o lege propusă de USR care ajută antreprenorii să-şi ajusteze impozitele şi TVA-ul pentru facturile neplătite de la companii închise

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 04 mai 2023 51 afişări

Senatul a aprobat o lege propusă de USR care ajută antreprenorii să-şi ajusteze impozitele şi TVA-ul pentru facturile neplătite de la companii închise

Firmele vor putea să-şi actualizeze impozitul şi TVA-ul printr-o cerere simplă la ANAF, indicând numele companiei închise şi documentele relevante.

„De multe ori, firmele de bună credinţă care au facturi emise către o companie radiată rămân cu valoarea TVA şi a veniturilor în sold, deşi acestea nu mai pot fi recuperate. Astfel, firmele sunt obligate să plătească impozit pe o sumă de bani pe care nu au încasat-o şi nici nu vor mai putea încasa vreodată”, potrivit unui comunicat de presă.

„Iniţiativa va ajuta companiile să îşi cureţe contabilitatea de aceste creanţe şi, foarte important, să dea ocazia firmelor să îşi ajusteze baza de impozitare şi să regleze TVA în consecinţă. Firmele nu trebuie să plătească decât ceea ce datorează statului, nici mai mult, nici mai puţin. De asemenea, este important ca regularizarea să se facă uşor, fără birocraţie inutilă, cu o simplă cerere”, spune Claudiu Mureşan, senator USR şi iniţiatorul legii.

Legea iniţiată de senatorii Claudiu Mureşan şi Virgil Bob a fost votată de 76 de senatori, fără niciun vot împotrivă. Iniţiativa urmează să fie dezbătută şi votată şi la Camera Deputaţilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lege,
mureşan,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.