Senatul a aprobat înfiinţarea Băncii de Dezvoltare a României, care trebuie să finanţeze IMM-urile şi marile proiecte de infrastructură

Postat la 24 februarie 2018 112 afişări

Pentru a fi pusă pe picioare, banca va avea nevoie de un capital de stat iniţial de 1 mld. lei.

Senatul a aprobat înfiinţarea Băncii de Dezvoltare a României, care trebuie să finanţeze IMM-urile şi marile proiecte de infrastructură

Senatul a aprobat legea care pre­vede înfiinţarea Băncii de Dez­voltare a României, care va avea ca obiectiv sprijinirea antrepre­noriatului şi dezvoltarea socioeco­no­mică a ţării.

Proiectul de lege a fost iniţiat de parlamentarii PSD-ALDE. Obiectivul BDR este de a sprijini antreprenoriatul şi dezvoltarea socio-economică a României prin promovarea investiţiilor şi asigurarea finanţării, prin derularea de servicii financiare şi de consultanţă, şi prin emiterea de titluri de valoare şi strângerea de fonduri sau de capital în scopul susţinerii acestor servicii, se arată în proiectul de lege.

Banca ar urma să acorde o atenţie deosebită nevoilor IMM, prin măsurile de ajutor de stat şi marilor proiecte de infrastructură.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.