Semnarea ACTA de către statele UE, prim pas pentru intrarea în vigoare a controversatului document

Postat la 31 ianuarie 2012 18 afişări

Semnarea de către UE şi 22 de state membre a acordului ACTA este doar un prim pas către intrarea în vigoare a controversatului document, asupra oportunităţii acestuia urmând să se pronunţe, procedural, PE, dar şi Consiliul UE.

UE a semnat acordul ACTA într-un mod mai mult decât discret - fără comunicat de presă, fără vreun alt anunţ public. Guvernul japonez, însă, a anunţat, pe pagina sa de internet, organizarea procedurii de semnare la sediul MAE din Tokyo. De fapt , toate părţile la Tratat, cu excepţia UE, a Elveţiei şi Mexicului au semnat ACTA în 2011. Este vorba despre Australia, Canada, Japonia, Coreea de Sud, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore şi SUA. UE a semnat, la 26 ianuarie, la Tokyo, Japonia fiind depozitarul tratatului. Uniunea a fost reprezentată şi a semnat prin intermediul lui Hans Dietmar Schweisgut, ambasador şi şef al Delegaţiei UE în Japonia, conform unui comunicat al MAE nipon.

Cele cinci state membre UE care nu au semnat încă Acordul comercial de combatere a mărfurilor contrafăcute sunt Germania, Estonia, Cipru, Olanda şi Slovacia.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/semnarea-acta-de-catre-statele-ue-prim-pas-pentru-intrarea-in-vigoare-a-controversatului-document-9190668
9190668
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.