Şeful serviciilor secrete britanice susţine cu Rusia şi-a schimbat planul de luptă. De ce numărul de victime civile va creşte

Autor: Daniel Contescu Postat la 19 martie 2022 927 afişări

Potrivit serviciilor de informaţii britanice, Rusia a trecut la o „strategie de uzură”.

Rusia şi-a schimbat planurile de război în Ucraina, trecând la o „strategie de uzură”, care va produce o „creştere a victimelor civile” şi „distrugerea infrastructurii”, la mai bine de 3 săptămâni după începerea „operaţiunii militare speciale”.

Afirmaţiile îi aparţin locotenent-colonelului Jim Hockenhull, şeful serviciilor secrete britanice, susţinând că această modificare „implică folosirea nesăbuită şi nediscriminată a puterii de foc”. „Până acum, Kremlinul nu a reuşit să-şi atingă obiectivele iniţiale, a fost surprins de amploarea şi ferocitatea rezistenţei ucrainene”, a punctat britanicul.

Trupele ruse au ajuns în centrul oraşului-port ucrainean Mariupol, afirmă primarul Vadim Boicenko pentru BBC, confirmând ceea ce a fost anunţat anterior de armata Moscova.

Ruşii „au fost foarte activi astăzi. Lupta cu tancuri şi mitraliere continuă. Centrul oraşului nu a fost cruţat. Nu există nici măcar o bucată de pământ din oraş care să nu aibă semne de război”.

Boicenko a adăugat că populaţia s-a refugiat în buncăre, pentru a putea scăpa cu viaţă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
război,
rusia,
ucraina,
servicii secrete,
victime

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.