Şeful ONU, criticat după ce s-a întâlnit cu Putin, se apără

Autor: Mediafax Postat la 11 mai 2022 65 afişări

Şeful ONU, criticat după ce s-a întâlnit cu Putin, se apără

Secretarul general al ONU, António Guterres,  criticat după ce s-a întâlnit cu Putin, spune că vizita sa a fost corectă, pentru că trebuie „să ne ocupăm de cei care cauzează problema sau care pot rezolva problema" pentru a găsi soluţii.

„Este pe deplin logic să vorbim cu liderul Federaţiei Ruse, este pe deplin logic să vorbim cu orice alţi actori relevanţi în actuala criză", a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă la Viena.

Guterres s-a întâlnit cu Putin la Moscova la sfârşitul lunii aprilie, înainte de a se merge spre Ucraina pentru a se întâlni cu preşedintele Volodimir Zelenski. Itinerariul său a fost foarte criticat.

Şeful ONU a declarat că întâlnirea cu Putin a produs „ezultate concrete" şi a dus la evacuarea civililor blocaţi în oraşul ucrainean Mariupol, anunţă CNN.

„Cred că vieţile civililor care au fost salvate merită ca eu să mă întâlnesc cu oricine în orice parte a lumii, fără să am nicio îndoială că acesta este lucrul corect", a declarat Guterres când a fost întrebat de reporteri dacă vizita sa la Moscova a fost un lucru bun.

Guterres a participat miercuri la conferinţa de presă alături de cancelarul austriac Karl Nehammer şi de ministrul austriac de externe Alexander Schallenberg,

Nehammer, care în aprilie a fost primul lider al Uniunii Europene care s-a întâlnit cu Putin de la invazia din Ucraina, şi-a apărat, de asemenea, decizia de a călători la Moscova, spunând că nu pot exista discuţii prea multe, ci doar prea puţine.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
guterres,
putin,
intalnire,
vladimir putin,
critici

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.