Şeful Insulei Mari a Brăilei, cea mai mare fermă din UE: Senzaţia este că ne afundăm tot mai tare în loc să ne ridicăm

Postat la 15 august 2012 70 afişări

Nicio măsură de relansare a economiei care a fost luată până în prezent nu a stimulat creşterea agriculturii, în care România are un potenţial de dezvoltare mult mai mare decât economii precum cea a Spaniei, Italiei sau a Franţei, este de părere Lucian Buzdugan, directorul fermei de 55.000 de hectare a TCE 3 Brazi din Insula Mare a Brăilei.

"Din punctul meu de vedere, agricultura este singura şansă pentru economia României, pentru că are un potenţial extraodinar, însă până în prezent nicio măsură de relansare economică nu s-a adresat acestui domeniu. Sunt ţări cu potenţial agricol mult mai slab, cum e Franţa, Italia sau Spania, care nu au nici suprafaţa agricolă şi nici calitatea solului din România, dar care au producţii superioare României", spune Lucian Buz­dugan, care conduce o companie cu 1.000 de angajaţi şi afaceri de aproximativ 95 de milioane de euro anul trecut.

El spune că, în locul conflictelor politice, Guvernul ar fi trebuit să se ocupe de problema secetei şi să asigure sisteme de irigaţii necesare celor aproape 3 milioane de exploataţii agricole, pentru că dacă fiecare om şi-ar cultiva unu sau două hectare de fructe, legume sau viţă-de-vie, ar fi o abundenţă de producţie care ar determina populaţia să nu mai aştepte ajutoare de la stat. În plus, s-ar crea noi locuri de muncă, iar persoanele inactive ar deveni active, consumatorii putându-se transforma în producători.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/seful-insulei-mari-a-brailei-cea-mai-mare-ferma-din-ue-senzatia-este-ca-ne-afundam-tot-mai-tare-in-loc-sa-ne-ridicam-9949862
9949862
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.