Şeful Facebook explică investitorilor scăderea companiei de pe bursă

Autor: Marius Oncu Postat la 12 iunie 2013 91 afişări

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a fost nevoit să răspundă investitorilor nemulţumiţi de scăderea acţiunilor companiei la bursă, la prima adunare generală a acţionarilor de la listare, în luna mai.

Şeful Facebook explică investitorilor scăderea companiei de pe bursă

Zuckerberg a răspuns timp de jumătate de oră la întrebările acţionarilor, deranjaţi de declinul de aproape 40% al cotaţiei faţă de preţul de listare din mai anul trecut, potrivit Wall Street Journal.

Tirul de întrebări care denotă nemulţumire arată cât de mult are de făcut Zuckerberg pentru a convinge Wall Street că poate construi afacerea la care au sperat investitorii când au cumpărat acţiuni ale companiei.

Şeful Facebook a admis în remarcile anterioare sesiunii de întrebări că evoluţia preţului acţiunilor a fost frustrantă.

"Suntem dezamăgiţi de cotaţia acţiunilor pe parcursul anului trecut. Ne aşteptăm să existe fluctuaţii", a spus el.

Zuckerberg a apărat modelul de afaceri al companiei şi o serie de decizii recente, precum schimbări care vizează aplicaţiile mobile şi noi produse pentru publicitate. Spre sfârşitul discursului, Zuckerberg a spus că preţul acţiunilor nu a afectat planurile sale privind Facebook.

Comentariile acestuia nu au calmat însă investitorii supăraţi, scrie Wall Street Journal.

Mulţi dintre aceştia s-au folosit de timpul pe care îl aveau alocat să vorbească la microfon pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de evoluţia acţiunilor şi pentru a presa şefii companiei să dea detalii despre modul în care vor aduce beneficii acţionarilor. Unul dintre participanţi a numit evoluţia acţiunilor drept un "dezastru".

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FACEBOOK,
ZUCKERBERG,
/actualitate/seful-facebook-explica-investitorilor-scaderea-companiei-de-pe-bursa-10961169
10961169
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.