Şeful DNA, despre cazul Boghiu: A început ancheta înainte să ajung eu procuror-şef

Autor: Cosmin Pirv Postat la 07 februarie 2024 31 afişări

Şeful DNA, despre cazul Boghiu: A început ancheta înainte să ajung eu procuror-şef

Şeful DNA Marius Voineag spune că ancheta în dosarul care o vizează pe Flavia-Ramona Boghiu, viceprimar al Braşovului, a început înainte să ajungă el procuror-şef.

Întrebat marţi seară la emisiunea OFF/ON RECORD la Aleph News, despre cazul viceprimarului din Braşov, Marius Voineag a spus că acesta a fost redeschis în decembrie 2022.

„E un dosar. Nu ne-a intersat din ce partid este. În primul rând e o cauză care a fost redeschisă înainte să vin eu la nivelul DNA, e o redeschidere care a avut loc în decembrie 2022 şi a început ancheta efectiv, confirmată redeschiderea de către o instanţă de judecată anul trecut, a început ancheta înainte să ajung eu practic procuror şef”, a spus Voineag.

„A fost o clasare la început în cauză, procurorul şef de la Braşov a informat soluţia de clasare, s-a dus conform procedurii la redeschidere la instanţă undeva pe la începutul anului trecut, a dat drumul la efectuarea de acte de urmărire penală”, a explicat procurorul-şef al DNA.

El a spus că politizarea oricărui demers judiciar „e foarte păguboasă”.

Flavia-Ramona Boghiu, viceprimar al Braşovului, şi Cristine Manolache, şef al Serviciului Administrare aPatrimoniului şi Urbanism Comercial din cadrul Primăriei Braşov, sunt urmărite penal pentru abuz în serviciu, a anunţat marţi DNA.

În replică, Cătătălin Drulă, liderul USR, partid din care face parte Flavia-Ramona Boghiu, a acuzat că aleşii locali ai formaţii sunt „hărţuiţi”.

„Dosarul a fost redeschis. Convenabil pentru PNL. Suntem obişnuiţi cu astfel de presiuni. Aleşii noştri locali sunt obişnuiţi să fie hărţuiţi zilnic. Nu există instituţie a statului aflată sub controlul PSD şi PNL care să nu fi încercat să ne blocheze primarii”, a spus Drulă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marius voineag,
boghiu,

Citeşte pe Gandul.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.