Şeful AIG: Vârstele de pensionare trebuie să urce la 70-80 de ani

Postat la 04 iunie 2012 9 afişări

Criza datoriilor de stat din zona euro demonstrează că guvernele din întreaga lume trebuie să accepte că populaţia trebuie să muncească mai mult, pe măsură ce durata medie de viaţă creşte, iar vârstele de pensionare vor urca spre 70-80 de ani, consideră directorul general al AIG, Robert Benmosche.

"Vârstele de pensionare vor trebui să urce spre 70, 80 de ani. Astfel, pensiile şi serviciile medicale se vor încadra în buget. Lumea va munci mai mult, ridicând povara de pe tineret", crede Benmosche (68 de ani), citat de Bloomberg. Preşedintele SUA, Barack Obama, i-a criticat la sfârşitul săptămânii trecute pe liderii europeni pentru că nu au luat măsurile necesare soluţionării crizei datoriilor de stat. Benmosche crede că ieşirea Greciei din zona euro ar fi un dezastru pentru ţară, iar Europa trebuie să împiedice acest scenariu.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pensionare,
aig,
varste,
Robert Benmosche
/actualitate/seful-aig-varstele-de-pensionare-trebuie-sa-urce-la-70-80-de-ani-9704561
9704561
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.