Sediul mafiei lemnului din Romania este la Neamţ

Postat la 08 iunie 2018 201 afişări

Sediul mafiei lemnului este la Neamţ şi asta se întâmplă mână în mână cu autorităţile şi instituţiile statului.

Sediul mafiei lemnului din Romania este la Neamţ

Din milioanele de euro făcute din lemnul exploatat la Neamţ nu rămâne nici un leu ca taxe şi impozite în judeţ deoarece totul se face pe firme din alte judeţe care de cele mai mult ori sunt paravane pentru firme offshore de prin Panama sau alte paradise fiscale. Totul este cunoscut, ştiut şi la lumina zilei. Se suspectează că se evazionează zeci de milioane de euro iar autorităţile din Neamţ nici nu au ce verifica căci sediile principale ale băieţilor deştepţi cu lemnul nu sunt în Neamţ.

Pentru a extermina concurenţa locală în exploatarea lemnului mafioţii participă la licitaţiile unde se scoate pădure şi oferă preţurile cele mai mari din România ajungând să cumpere buşteanul netăiat din pădure la preţ de cherestea. De fapt ei taie mult mai mult decât licitează şi asta nu se poate face decât cu complicitatea celor de la silvic. Aşa au reuşit să pună mâna pe mai toate exploatările şi să falimenteze localnicii care aveau şi ei câte o afacere în acest domeniu.

Autorităţile şi instituţiile statului sunt orbite cu sume foarte mari de bani primite ca şpagă şi nu văd nimic suspect în faptul că la Neamţ se licitează la preţuri imposibil de mari cum nu văd nimic suspect nici în faptul că firmele care exploatează în Neamţ nu prea fiscalizează nimic la Neamţ.

O mafie cu ramificaţii la toate nivelurile din România şi cu tentacule înfipte bine şi în zona internaţională unde exportă. Şi ne întrebăm cu toţii de ce plouă cu vile, maşini de lux şi case de vacanţă la o mulţime de şefi de instituţii sau oameni din toate sistemele şi de la toate nivelurile. E şpaga dată de mafie pentru handicapul de a nu vedea ce se întâmplă în acest judeţ.

Acest articol nu este vreo investigaţie jurnalistică de mare anvergură şi nu am descoperit noi nimic. Totul se întâmplă la lumina zilei, în văzul tuturor şi cu sprijinul multor autorităţi. Totul este de o asemenea notorietate de nu credem ca este cineva care să nu suspicioneze măcar ca se fura în draci din pădurile Neamţului.

Soluţiile de a se stopa furtul de lemn din Neamţ sunt nenumărate dar nu se vor aplica până ce România nu va mai sta în genunchi deoarece nu bănuim că este cineva atât de naiv încât să creadă că beneficiarul lemnului furat este industria de mobilă sau de construcţii din România. Beneficiarul dezastrului din pădurile Neamţului este dincolo de graniţele ţării iar interesele sunt atât de mari încât se dau la nevoie şi legi care să favorizeze infractorii din domeniul forestier, scrie ziarpiatraneamt.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
neamt,
lemn,
mafie,
sediu,
romania,
refuz,
autoritati,
institutii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.