Sectorul tehnologic înregistrează scăderi ale acţiunilor, afectând pieţele bursiere globale

Postat la 28 martie 2018 42 afişări

Acţiunile americane ale unor companii de tehnologie au suferit marţi cea mai mare scădere din luna februarie, investitorii fiind speriaţi de vesti proaste de la companii precum Nvidia Corp. şi Facebook Inc, acest lucru afectând pieţele la nivel global, potrivit BBC.

Sectorul tehnologic înregistrează scăderi ale acţiunilor, afectând pieţele bursiere globale

Sectorul tehnologic - care a reprezentat un punct de susţinere pentru economia globală - trece printr-un moment de slăbiciune.

Acţiunile tranzacţionate au valori ridicate şi o lichiditate mai rigidă, pieţele fiind deja agitate de mişcările protecţioniste ale lui Donald Trump care „se luptă împotriva investiţiilor chineze în tehnologiile considerate de SUA sensibile”, acesta fiind „ultimul pas în planul său de a pedepsi China pentru încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală”, notează BBC.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.