Sectorul din Capitala unde doar trei unităţi de învăţământ au autorizaţii de securitate la incendiu

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 04 noiembrie 2020 69 afişări

Doar trei din cele 54 de unităţi de învăţământ din Sectorul 5 al Capitalei au autorizaţii de securitate la incendiu, anunţă Primăria Sectorului 5.

Sectorul din Capitala unde doar trei unităţi de învăţământ au autorizaţii de securitate la incendiu

La ora actuală, în Sectorul 5 există 54 de unităţi de învăţământ, care funcţionează în 80 de clădiri. Dintre acestea, doar 3 unităţi deţin autorizaţie ISU. Alte 13 clădiri deţin aviz de securitate la incendiu şi pentru a obţine autorizaţia, este necesară efectuarea lucrărilor menţionate în avizul de specialitate de la ISU. 42 de clădiri, dintre care 8 săli de sport, nu au nici autorizaţie, nici aviz, deşi există obligaţia legală de a le obţine. Totodată, 4 imobile care aparţin unităţilor de învăţământ sunt în curs de avizare”, transmite Primăria Sectorului 5 al Capitalei.

Potrivit sursei citate, deşi cele 13 avize au fost obţinute în perioada 2017-2020, nici până în prezent nu au fost executate lucrările în totalitate, astfel încât să poată fi obţinută autorizaţia de securitate la incendiu.

„Până acum, Primăria Sectorului 5 nu a considerat autorizaţiile ca fiind o prioritate şi nu a alocat fondurile necesare pentru implementarea cerinţelor ISU. De asemenea, în perioada 2010-2012, au fost reabilitate 20 de clădiri prin Programul de Reabilitare a Infrastructurii Educaţionale din Bucureşti din

fondurile Băncii Europene de Investiţii, derulat de Primăria Muncipiului Bucureşti. Cu toate acestea, deşi pentru execuţia lucrărilor a fost obţinut aviz ISU, nici până în prezent nu a fost obţinută autorizaţia de securitate la incendiu”, se mai arată în comunicat.

Primăria Sectorului 5 informează că va evalua situaţia unităţilor de învăţământ şi va întreprinde de urgenţă demersurile necesare pentru obţinerea autorizaţiilor ISU, pentru ca siguranţa elevilor şi a cadrelor didactice să nu fie pusă în pericol.

„În perioada imediat următoare, vom supune aprobării Consiliului Local o hotărâre pentru a asigura fondurile necesare implementării lucrărilor în vederea respectării măsurilor de securitate la incendiu”, se menţionează în finalul comunicatului.

Noul primar al Sectorului 5 este Cristian Popescu Piedone, condamnat la opt ani şi jumătate, în primă instanţă, în dosarul Colectiv.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sector 5,
şcoli,
isu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.