Secretul longevităţii. Ce sfaturi au cei mai în vârstă oamenii din lume

Postat la 28 noiembrie 2023 148 afişări

Secretul longevităţii. Ce sfaturi au cei mai în vârstă oamenii din lume

Introduce mişcarea în rutina zilnică, răsfaţă-te din când în când şi nu te stresa. Cercetările arată că şedinţele de exerciţii intense pot fi benefice pentru sănătate. Adoptarea moderaţiei spun mulţi centenari că este importantă pentru o viaţă mai lungă.

Cercetările sugerează că relaţiile fericite pot avea impact la fel de mare asupra longevităţii. LongeviQuest a stat de vorbă cu peste 1000 de persoane centenare şi supercentenare pentru studiu.

Care este secretul longevităţii? Cercetătorii de la LongeviQuest vor să-ţi răspundă la această întrebare şi au discutat cu centenari din Japonia, America Latină şi Statele Unite pentru a le afla secretele.

Oamenii care au împlinit un secol de viaţă şi care trăiesc în ţări diferite au obiceiuri, diete şi stiluri de viaţă distincte, iar longevitatea depinde, în parte, şi de moştenirea genetică. Însă au şi câteva trăsături comune pe care le-au identificat cercetătorii de la LongeviQuest, organizaţie care certifică vârsta celor mai bătrâni oameni din lume. Au stat de vorbă cu peste 1.000 de persoane centenare şi supercentenare (care au împlinit 110 ani) şi au descoperit obiceiurile comune ale acestor oameni cu o longevitate extraordinară.

Primul lucru de pe listă pe care îl tot auzim zilnic, este să introduci mişcarea în rutina zilnică. În Japonia, persoanele vârstnice fac „gimnastică radio”, care include exerciţii în care se foloseşte greutatea corpului coordonate de o emisiune radio. Acest tip de mişcare şi alte serii scurte de exerciţii în rutina zilnică. Un studiu publicat anul acesta sugerează că 4-5 minute de activitate fizică viguroasă pot reduce riscul de cancer.

Permite-ţi să te răsfeţi din când în când. Longeviquest a întâlnit centenari şi supercentenari care au fumat şi au consumat alcool de-a lungul vieţii, în timp ce alţii au mâncat foarte sănătos. Experţii sunt de acord că nu există niveluri sigure ale fumatului sau ale consumului de alcool. Excesele sunt dăunătoare. Dar o ciocolată şi un vin din când în când, nu strică.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
longevitate,
oameni,
secret

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.