„Secretarul Răului”: Femeia care a lucrat în lagărele naziste şi a ucis 11.000 de persoane, va scăpa de închisoare

Postat la 24 noiembrie 2022 252 afişări

„Secretarul Răului”: Femeia care a lucrat în lagărele naziste şi a ucis 11.000 de persoane, va scăpa de închisoare

Un fost secretar al unui lagăr de concentrare acuzat de implicare în uciderea a 11.380 de deţinuţi nu va ajunge probabil la închisoare.

Procurorii au declarat că vor solicita o condamnare cu suspendare pentru Irmgard Furchner, în vârstă de 97 de ani.

Furchner este unul dintre ultimii acuzaţi în viaţă care au fost judecaţi pentru crimele comise de Germania nazistă.

Un fost secretar al unui lagăr de concentrare acuzat de implicare în uciderea a 11.380 de deţinuţi nu va ajunge probabil la închisoare. Procurorii au declarat că vor solicita o condamnare cu suspendare pentru Irmgard Furchner, în vârstă de 97 de ani, care a fost dactilografă pentru comandantul lagărului de concentrare Stutthof, în apropiere de oraşul portuar polonez Gdansk.

Furchner este unul dintre ultimii acuzaţi în viaţă care au fost judecaţi pentru crimele comise de Germania nazistă. Deşi are aproape 100 de ani, ea este judecată de un tribunal pentru minori, deoarece avea doar 18 ani la momentul presupuselor crime.

Stutthof a fost ultimul lagăr de concentrare care a fost eliberat de Aliaţi la 9 mai 1945 şi a deţinut aproximativ 110.000 de prizonieri.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
femeie,
inchisoare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.