Secretarii de stat primesc casă RA-APPS pe trei luni, iar miniştrii pe un an cu posibilă prelungire

Postat la 22 martie 2013 16 afişări

Miniştrilor, miniştrilor delegaţi, secretarilor de stat şi persoanelor asimilate li se atribuie temporar locuinţe de serviciu ale RA-APPS, secretarii de stat putând ocupa casa timp de trei luni de la numire, iar miniştrii având dreptul la un contract de închiriere pe un an, care poate fi extins.

Secretarii de stat primesc casă RA-APPS pe trei luni, iar miniştrii pe un an cu posibilă prelungire

 Locuinţa de serviciu se pune la dispoziţie beneficiarilor complet dotată, inclusiv cu mobilier, iar chiria, cheltuielile de întreţinere a locuinţelor de serviciu şi amortizarea bunurilor din dotarea acestora, inclusiv a mobilierului, se asigură de instituţiile publice în care îşi desfăşoară activitatea beneficiarii, în limita unei sume de 18.600 lei anual pentru fiecare beneficiar în parte. Cuantumul acestei sume poate fi modificat prin hotărâre a Guvernului.

Prevederea este inclusă în ordonanţa de urgenţă prin care Guvernul a reglementat condiţiile de vânzare şi ocupare a imobilelor aflate în administrarea Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS).

Actul normativ stabileşte că, prin derogare de la prevederile Legii locuinţei, miniştrilor, inclusiv persoanelor care ocupă funcţii asimilate celei de ministru şi ministru delegat, "pe durata mandatului", respectiv secretarilor de stat şi persoanelor care ocupă funcţii asimilate celei de secretar de stat, "pe o perioadă de 3 luni de la data numirii în funcţie", li se pot atribui temporar imobile cu destinaţia de locuinţă de serviciu din fondul locativ aflat în administrarea RA-APPS.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/secretarii-de-stat-primesc-casa-ra-apps-pe-trei-luni-iar-ministrii-pe-un-an-cu-posibila-prelungire-10684709
10684709
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.