SE VINDE!! Ce se va întâmpla cu una dintre cele mai urmărite televiziuni

Postat la 13 iulie 2018 168 afişări

Bătălia pentru cea mai mare companie pay-TV din Marea Britanie reflectă modificări majore în industria de divertisment mondială. Cele mai mari grupuri de media din lume sunt angrenate într-o luptă pentru tranzacţii de mai multe zeci de miliarde de dolari, pentru a putea concura cu platformele online Netflix şi Amazon.

SE VINDE!! Ce se va întâmpla cu una dintre cele mai urmărite televiziuni

Fox, care deţine deja 39% din Sky şi care ar putea obţine aprobarea autorităţilor din domeniul concurenţei din Marea Britanie săptămâna aceasta, a crescut oferta de la 10,75 de lire sterline la 14 lire sterline pe acţiune.

Fox şi-a justificat creşterea ofertei prin performanţele înregistrate de Sky din decembrie 2016, inclusiv reînnoirea drepturilor de difuzare a meciurilor din Premier League.

Pentru a obţine aprobarea autorităţilor în domeniu, Fox a fost de acord să vândă postul de ştiri deţinut de Sky companiei Disney. Măsura a fost luată pentru ca Murdoch să nu deţină un control prea mare asupra media din Marea Britanie.

Disney şi Comcast sunt implicate într-o luptă separată pentru achiziţionarea companiei 21st Century Fox. Pe 20 iunie, Disney a depus o nouă ofertă de cumpărare, de 71,3 miliarde de dolari, după ce, cu o săptămâna înainte, Comcast a oferit 65 de miliarde de dolari.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.