Se schimbă HARTA UE. Decizia istorică care zguduie din temelii Europa. „Este ilegal şi neconstituţional”

Postat la 01 octombrie 2017 2320 afişări

Spania se află astăzi în faţa celei mai mari provocări din istoria sa recentă. Catalonia, cea mai bogată regiune a ţării, îşi decide suveranitatea faţă de Madrid în cadrul unui referendum declarat ilegal şi neconstituţional de autorităţile spaniole, care au recurs la măsuri extreme pentru a-l împiedica.

Se schimbă HARTA UE. Decizia istorică care zguduie din temelii Europa. „Este ilegal şi neconstituţional”

 În preziua consultării populare pentru independenţă, peste jumătate din secţiile de votare au fost închise de poliţie. Cu toate acestea, în cursul dimineţii, aglomeraţia la secţiile de votare este foarte mare. 5,3 milioane de alegători sunt aşteptaţi la urne, liderii catalani anunţând că vor declara independenţa regiunii în 48 de ore de la un rezultat favorabil acesteia.

 

Aproximativ cinci milioane şi jumătate de catalani au fost chemaţi duminică la vot, într-un referendum pentru independenţa faţă de Spania organizat de autorităţile regiunii, dar Guvernul de la Madrid consideră iniţiativa neconstituţională, luând deja măsuri împotriva desfăşurării plebiscitului.

UPDATE 11:18 Poliţia naţională spaniolă a început confiscarea urnelor şi buletinelor de vot din secţiile de votare catalane, a anunţat Ministerul de Interne spaniol. Ministrul spaniol de interne, Juan Ignacio Zoido, a postat pe Twitter în care apar poliţiştii care au confiscat buletinele de vot. Separatiştii au înddemnat oamenii să voteze la secţiile rămase deschise, chiar dacă nu sunt arondaţi acestora. 

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.