Se schimbă cărţile de identitate! Noile buletine ale românilor vor avea antenă

Postat la 11 iulie 2022 1111 afişări

Se schimbă cărţile de identitate! Noile buletine ale românilor vor avea antenă

Noile cărţi de identitate pentru români vor avea cipuri cu antenă proprie încorporată, care vor asigura un nivel maxim de securitate. Cu buletinele care trebuie introduse până în 2031 se vor putea face inclusiv plăţi contactless.

Cipurile din noile buletine ale românilor vor asigura un nivel maxim de securitate şi vor putea fi folosite inclusiv pentru efectuarea plăţilor contacless, se arată în caietul de sarcini al contractului de achiziţie lansat de Imprimeria Naţională pentru cipuri şi materia policarbonat cu antenă inserată, scrie Economedia.

”Cipul este de tip dual interface, care va fi introdus într-un card ce va putea fi utilizat în tranzacţii atât în mod contact, cât şi contactless. Cipul va fi livrat cu o antenă proprie din cupru, care îl va alimenta prin inducţie electromagnetică cu antena mare din ansamblul de policarbonat”, se arată în caietul de sarcini, scrie stirileprotv.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
antena,
buletine,
carti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.