Se pregătesc schimbări de proporţii în sistemul bancar din România

Postat la 02 iunie 2018 617 afişări

Gradul de bancarizare al României şi utilizarea soluţiilor mobile pentru accesarea serviciilor bancare sunt încă sub media UE, ceea ce pe de o parte întârzie unele investiţii, dar şi arată ce potenţial de dezvoltare are sectorul. Piaţa bancară din România se îndreaptă spre o consolidare, dar aceasta nu va avea loc peste noapte, afirmă polonezul Adam Wolszczak, noul şef al operaţiunilor locale ale Asseco.

Se pregătesc schimbări de proporţii în sistemul bancar din România

Băncile mici şi medii din România sunt mai deschise la proiectele de digitalizare decât mulţi jucători din Occident şi sunt gata să facă şi „câte doi paşi odată” în această direcţie, dar per ansamblu piaţa locală se află încă sub media celorlalte ţări din Uniunea Europeană la indicatori precum gradul de utilizare al serviciilor bacare mobile sau al numărului de conturi.

„Aici unele dintre băncile mici şi medii sunt dispuse să facă pariuri mai mari, sunt gata să facă şi câte doi paşi odată pentru a putea dezvolta bănci virtuale, pentru a le oferi clienţilor experienţe digitale şi soluţii accesibile printr-un singur click”, a declarat într-un interviu pentru ZF Adam Wols­zczak, noul şef al ope­raţiunilor lo­cale ale grupului po­lonez de IT As­seco, unul dintre cei mai mari dez­vol­tatorri de apli­caţii şi inte­gra­tori şi furnizori de sis­teme, soluţii şi ser­vicii de IT pentru sistemul bancar.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.