Se naşte un nou GIGANT BANCAR cu active de peste 100 miliarde dolari. Trei bănci din lumea arabă fuzionează

Autor: Alex Ciutacu Postat la 09 februarie 2019 3534 afişări

Se naşte un nou GIGANT BANCAR cu active de peste 100 miliarde dolari. Trei bănci din lumea arabă fuzionează

Abu Dhabi Commercial Bank, Union National Bank şi Bank Al Hilal au anunţat o fuziune gigant care va da naştere celui de-al cincilea cel mai mare creditor din regiunea MENA(Orientul Mijlociu şi Nordul Africii), cu active totale de 114 miliarde dolari, potrivit CNBC.

Fuziunea, confirmată astăzi, marchează a doua mutare de consolidare bancară din Abu Dhabi-ul ultimilor ani şi confirmă trendul din sector.

 „Este o tranzacţie foarte importantă care va da naştere unui grup bancar mai proeminent şi mult mai mare. Este o fuziune de referinţă pentru lumea arabă care va contribui semnificativ la ambiţiile noastre naţionale”, spune Eissa Mohamed Al Suwaidi, preşedintele Abu Dhabi Commercial Bank.

Noul grup bancar ar trebui să aibă circa 1 milion de clienţi, cu o cotă semnificativă din piaţa bancară arabă: 15% din totalul activelor, 21% din totalul creditelor de retail şi 16% din totalul depozitelor.

„Noul grup bancar va purta identitatea Abu Dhabi Commercial Bank şi va primi în continuare o susţinere instituţională puternică, prin participaţia majoritară deţinută de guvernul din Abu Dhabi”, potrivit comunicatului oficial.

Al Hilal Bank îşi va păstra numele actual şi brandul, şi va opera ca o entitate de banking islamică, în cadrul grupului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fuziune,
active,
gigant,
miliarde

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.