Se montează validatoare smart în toate mijloacele de transport ale STB

Autor: Cosmin Pirv Postat la 25 mai 2022 62 afişări

A început procesul de montare a validatoarelor smart pentru plata călătoriei în ultimele 700 de vehicule ale STB care nu deţin în momentul de faţă tehnologia plăţii cu cardul bancar, a anunţat miercuri societatea.

Se montează validatoare smart în toate mijloacele de transport ale STB

Conform unui comunicat al STB, procesul de implementare a noilor validatoare vizează 700 de autobuze, tramvaie şi troleibuze care nu au fost echipate din construcţie sau la momentul achiziţiei cu acest tip de validator.

Până în prezent, validatoare de acest tip erau disponibile doar în 66 de tramvaie, 400 de autobuze Otokar şi 130 de autobuze Mercedes Hibrid.

Avantajele implementării validatoarelor smart sunt multiple, începând cu transformarea digitală a modului de plată a călătoriei cu ajutorul dispozitivelor mobile sau smartwatch cu NFC, dar şi prin cardurile bancare contactless. Astfel, plata călătoriei se face direct la validator, fără a mai fi necesară deplasarea la un centru de vânzare.

Vehiculele echipate cu acest tip de validator vor fi semnalizate cu stickere informative în exterior, în dreptul uşii unde este montat validatorul şi în interior. Pentru accesibilitate, în cazul tramvaielor cu podea coborâtă, validatorul smart este instalat în zona prevăzută cu rampă de acces.

„Fără costuri suplimentare pentru călători, validarea directă cu cardul bancar în vehicule arată că viitorul transportului public este definit de transformarea digitală, automatizarea, investiţiile în materialul rulant şi în infrastructură, astfel încât împreună cu resursa umană de calitate, beneficiile transportului public să fie cele dorite de către utilizatori”, a declarat Adrian Criţ, directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
stb,
validatoare,
smart

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.